Proces starten

Met de taak Proces starten kunt u op afstand bestanden uitvoeren. U kunt bijvoorbeeld op afstand een hulpprogramma uitvoeren voor het maken van het configuratiebestand van de computer. Met de taak Bestand ophalen kunt u het gemaakte bestand ontvangen in de Webconsole van Kaspersky Security Center.

U kunt de taak configureren voor EDR Optimum in Webconsole en Cloud Console. Taakinstellingen voor EDR Expert zijn alleen beschikbaar in Cloud Console.

Zo maakt u een Proces starten-taak:

1. Selecteer in het hoofdvenster van de webconsole achtereenvolgens DevicesTasks.

De lijst met taken wordt geopend.

2. Klik op de knop Add.

De wizard Taak wordt gestart.

3. Configureer de taakinstellingen:
    1. Selecteer in de vervolgkeuzelijst Application de optie Kaspersky Endpoint Security for Windows (11.11.0).
    2. Selecteer in de vervolgkeuzelijst Task type de optie Process start.
    3. Typ in het veld Task name een korte omschrijving.
    4. Selecteer in het gedeelte Selecteer apparaten waarvoor de taak wordt toegewezen het bereik van de taak.
  4. Selecteer apparaten naargelang de geselecteerde optie voor het bereik van de taak. Klik op de knop Next.
  5. Voer de accountgegevens in van de gebruiker wiens rechten u wilt gebruiken om de taak uit te voeren. Klik op de knop Next.

Standaard start Kaspersky Endpoint Security de taak met het gebruikersaccount van het systeem (SYSTEM).

6. Voltooi de wizard door op de knop Finish te klikken.

U ziet een nieuwe taak in de lijst met taken.

7. Klik op de nieuwe taak.
  8. U ziet nu het venster met de taakeigenschappen.
  9. Selecteer het tabblad Application settings.
  10. Voer de opdracht in voor het starten van een proces.

Als u bijvoorbeeld een hulpprogramma wilt uitvoeren (utility.exe) waarmee de configuratie van een computer wordt opgeslagen in een bestand met de naam conf.txt, moet u de volgende waarden invoeren:

• Executable commandutility.exe
    • Command-line arguments/R conf.txt
    • Path to the working folderC:\Users\admin\Diagnostic\

Een andere optie is om in het veld Executable command het pad C:\Users\admin\Diagnostic\utility.exe /R conf.txt in te voeren. U kunt de overige instellingen dan achterwege laten.

11. Selecteer het tabblad Schedule in het venster met taakeigenschappen.
  12. Configureer het taakschema.

Wake-on-LAN is niet beschikbaar voor deze taak. Zorg ervoor dat de computer is ingeschakeld om de taak uit te voeren.

13. Klik op de knop Save.
  14. Schakel het selectievakje naast de taak in.
  15. Klik op de knop Run.

Kaspersky Endpoint Security voert de opdracht nu in stille modus uit en start het proces. U kunt de resultaten van de taak bekijken in de taakeigenschappen in het gedeelte Results.